Patché Group Születésnapi koncert • vendég Kálloy-Molnár Péter

09.08. csütörtök / Goldmark terem

JEGYVÁSÁRLÁS

Goldmark terem Szeptember 8. csütörtök • 19:30

Patché Group születésnapi koncert

vendég: Kálloy-Molnár Péter

A Patché – Pákai Petra és Cséry Zoltán zenekara 2014-ben alakult, alig két év alatt 5 videoklipet is elkészített. Legfrissebb videójuk és daluk a ” Come Together ” 2015 őszén debütált.

Pákai Petra és Cséry Zoltán saját dalaikon keresztül elrepítik hallgatóikat egy másik világba, ahol teret kap a különböző zenei stílusok fúziója. Petra hangja olykor szárnyal, olykor pedig hatalmas energiával letaglóz. Modern hangzás, egyedi hangszerelés öleli körbe a duót a különféle billentyűs hangszereknek köszönhetően. Teltházas koncertjeik bizonyítják azt, hogy az embereknek igényük van erre az intim muzsikára, és ezekre a zenei energiákra. Mostanra már nagyzenekari felállásban is hallani őket, kiegészülve 5 főre.

Pákai Petra a budapesti klubélet ismert alakja. Több formáció, köztük a
Re-G, Buskanjo, a G.U.P. tagja volt, emellett rendszeresen meghívott vendégművésze a Debrecen Big Bandnek. Jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió ének- és angoltanára. A Shure Vocal Mastery 2015 világversenyen bekerült a legjobb 21 énekes közé a Patché „Let It Go” című dalával, valamint egy másik szerzeménye különdíjat kapott az Annual Mid-Atlantic Song Contest, Washington zeneszerző versenyen, kortárs kategóriában.

Cséry Zoltán, sessionzenész, aki a Random Trip és a Pilvaker billentyűse. Négy évig a Subscribe zenekarban játszott. A Special Providence tagja volt, de most minden idejét a Patchénak szánja: szöveget ír, hangszerel és dalokat ír. Együtt dolgozott Dés Lászlóval, Éliás Jr.-al, a Cotton Club Singers-el, Ganxsta Zolee-val, stb…

Petrával megalapították a KONZI-TOUR turnét, ahol járják az ország zeneművészeti sulijait és előadást tartanak a gyerekeknek a zenéről és annak különböző műfajairól. A program óriási sikerrel halad az útján Debrecentől egészen Győrig.

Mostani Zsidó Kulturális Fesztivál koncertjükön Kálloy-Molnár Péter lesz a sztárvendégük, így a csapat egy kis színházat is visz a produkcióba, de elhangzik pár Kálloy szerzemény is.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A jegyek megvásárolhatók a www.zsidokulturalisfesztival.hu-n, és Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatán.

A Ticket Express jegyirodák elérhetősége:  www.tex.hu  | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 30 505 0666

A Zsidó Kulturális Fesztivál jegyirodája a Dohány utcai zsinagóga főbejárata előtt, a Herzl téren vasárnaptól-csütörtökig 10:00 és 20:00, pénteken 10:00 és 16:30 között tart nyitva.

A Program helyszíne › Goldmark terem

Budapest, Wesselényi utca 7., 1077

A helyszín bemutatása

GOLDMARK TEREM
A Wesselényi utcában található Goldmark terem a zsidó kulturális élet fellegvárának számított a múlt század közepén. 1939 – 1944 között háromfelvonásos operák, nagyszabású előadások helyszíne volt. A zsidótörvények miatt nemcsak számtalan igen jeles művész szorult le a színpadokról, a zsidó közönség sem látogathatta a színházakat, mozikat, egyedül a Goldmark-teremben találkozhatott a kultúrával, így minden este telt ház előtt játszottak. A második világháború után a terem a hitközség és a budapesti zsidóság kulturális centruma maradt.