Egy nézőtéri felügyelő vallomásai a Metropolitan Operából

Az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon mutatják be Csermák Zoltán új könyvét, amely Krénusz József nézőtéri felügyelő emlékei alapján íródott a világ leghíresebb operája, a New York-i Metropolitan kulisszatitkairól. A könyvbemutatót – amely a Bálint Házban lesz augusztus 30-án, csütörtökön délután 5 órakor – Marton Éva operaénekes nyitja meg. A belépés ingyenes.

 Csermák Zoltán az ezredfordulón ismerkedett meg Krénusz Józseffel New Yorkban, és elbeszélései annyira megragadták, hogy visszaemlékezéseinek első csokrát 2013-ban kiadott, Negyven év a Metropolitan Operában címmel kötetben tette közzé. Ennek a könyvnek a kedvező fogadtatása nyomán döntöttek a folytatásról, amelyben híres énekesek portréját vázolták fel – különös figyelemmel a magyar művészekre. A könyv nemcsak a sztárokkal foglalkozik, hiszen az emlékek nyomán megjelennek a nagyváros magyar diaszpórájának ismert szereplői, vendégei, az intézmény háttéremberei, így az olvasó a kulisszák mögé is bepillanthat.

A Holnap Kiadó gondozásában megjelent műnek számtalan zsidó vonatkozása van, hiszen e városban él a világon a legnagyobb zsidó diaszpóra, amelynek a művészeti életben betöltött szerepe ismert.

 

 

HÍRFOLYAM #2018

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.