Már kaphatók a jegyek a Zsidó Kulturális Fesztiválra

Igazi zenei különlegességekkel várja a közönséget augusztus 26-tól az idei Zsidó Kulturális Fesztivál, amelynek rendezvényeire már megvásárolhatók a belépők.

Megkezdődött a jegyárusítás az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra, ezért azt javasoljuk, hogy ha nem akarnak lemaradni a rendezvényekről, akkor keressék föl a jegy.hu oldalt, és biztosítsák a helyüket jó előre! Rögtön a fesztivál kezdőnapján, augusztus 26-án este 8 órától igazi zenei különlegesség helyszíne lesz a Dohány utcai zsinagóga: föllép a Budapest Klezmer Band és a nemzetközi hírű Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, sztárvendégként közreműködik Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs.

A csaknem 30 éves Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket az együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt. Az augusztus 26-i koncertre összesen hat féle jegy kapható, és a legolcsóbb jegy mindössze 1900 forint annak érdekében, hogy azok is élvezhessék ezt a ritka zenei csemegét, akik nem tudnak sok ezer forintot otthagyni egy-egy rendezvényre. 1900 forintért a zsinagóga második emeleti karzatára kaphatunk belépőt, de aki közelebb akar lenni a sztárokhoz, az első emeletre is csak 2900 forintért vehet jegyet. A földszinti, és a színpadhoz legközelebb eső helyek a legdrágábbak: ide a jegyek darabja 12900 forintba kerül. 

Ugyanezen a napon a Zsidó Kulturális Fesztivál keretében a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában is lesz egy előadás Utazó zenék – három kultúra címmel. A Musica Ficta különleges produkciójában a szefárd zene hagyományának hangjai és visszhangjai csendülnek föl. Már erre a koncertre is árulják a jegyeket, a belépő erre az előadásra egységesen három ezer forint. További információkért keressék föl a jegy.hu oldalt.

Az augusztus 26. és szeptember 2. között megrendezendő Zsidó Kulturális Fesztiválon komoly és könnyűzenei programok, klezmer-, jazz- és világzenei produkciók, színházi előadások, kiállítások, könyvbemutatók és felolvasóestek várják a közönséget.

 A rendezvényhelyszínek között szerepel a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, valamint a Goldmark terem, az Uránia mozi és a 2B Galéria.

HÍRFOLYAM #2018

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.