Takács Nikolas és az igazi, nagybetűs slágergyárosok

Az idei Zsidó Fesztivál Keretében föllép a Dohány utcai zsinagógában Takács Nikolas, aki az R’n’B, soul és funk stílusok mellett otthonosan mozog a jazz világában is. Az augusztus 30-án, este 8 órakor kezdődő estről – amelyen Veres Mónika lesz a partnere – az énekes azt mondta: a kedvenc szerzőit adja elő.

A műsorban Alan és Marilyn Bergman, Michel Legrand, Burt Bacharach, David Hal szerzeményei szerepelnek. Mi az, ami legjobban megfogta ezekben a szerzőkben?

 Olyan ikonikus szerzőkről van szó, akik legendává aranzsálták az előadókat Barbra Streisandtól, Luther Vandrosson és Dionne Warwickon át Celine Dionig és még sorolhatnám. Igazi, nagybetűs slágergyárosok a szó nemes értelmében.  A kedvenceimet lesz szerencsém interpretálni.

 A Dohány utcai koncerten lesznek-e dalok magyar szerzőktől is?

 Most az egyszer nem lesz magyar nyelvű szerzemény – annak ellenére, hogy bőséggel lehetne találni –, mert a fent felsorolt nevek kitöltik a műsoridőt és koncepciót.

 Korábban lépett már föl templomban vagy zsinagógában? S ha igen, mennyiben más egy ilyen térben énekelni, mint hagyományos koncertszínpadon?

 Hat éve már, hogy koncertezhetek országszerte templomokban és zsinagógákban, és a szívem csücske az egész miliő minden szempontból. 2012-ben már volt szerencsém a Dohány utcai zsinagógában is koncertet adni a zenekarommal.

Szereti a klezmer zenét? Ha igen, mi az a stílusbeli sajátossága a klezmernek, ami a legjobban tetszik önnek?

 Szeretem. Az autentizmusát, a játékosságát, és közben igényességét. A kedvenceim közé tartozik, amikor a kedvenc hegedűművészem, Itzhak Perlman játszik klezmer zenét.

 Van-e olyan zenei műfaj, amellyel eddig még nem állt közönség elé, de szívesen kipróbálná magát benne?

 Mindent, amit szeretek, azt próbálom a színpadra vinni. A magyar nóta az egyetlen, amit talán még nem énekeltem színpadon, annak ellenére, hogy imádom!

Az esemény Facebook oldala ide kattintva
Szeretne jegyet vásárolni erre a koncertre?

K.Zs.

***

Takács Nikolas hazánk egyik legkedveltebb énekese, aki az egyik televíziós tehetségkutató versenyben való szereplése óta országos népszerűségre tett szert. Az R’n’B, soul és funk stílusok mellett, otthonosan mozog a jazz világában is. Pályafutása alatt a magyar jazzélet kiemelkedő alakjaival is lehetősége volt együtt zenélni, többek közt Babos Gyulával, Tony Lakatossal, Emilióval, Charlie-val és Solti Jánossal is. Mostani koncertjén Veres Mónika lesz a partnere, akivel 2005-ben ismerkedett meg a Kőbányai Zenei Stúdióban. Onnan indult az ismeretségük és barátságuk, azóta többször is felléptek már együtt.

HÍRFOLYAM #2018

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.