Vera Jónás Ordinary Symphonies • Jónás Vera Experiment koncert

09.07. szerda / Rumbach S. utcai Zsinagóga

JEGYVÁSÁRLÁS

Rumbach S. utcai Zsinagóga Szeptember 7. szerda • 19:30

Vera Jónás Ordinary Symphonies

Jónás Vera Experiment koncert

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros. 2011-ben alakított zenekarával, a Jónás Vera Experiment-tet. 2016 áprilisában jelentette meg a Launching Gagarin Records & Management gondozásában második nagylemezét, Tiger, now! címmel, amelynek a lemezbemutatója az Akvárium klubban volt. Jónás Vera eltökélt szándéka, hogy egyedit alkosson, amivel megérinti az embereket. A zenekar nevéhez méltóan kísérletezik, együttműködik, feszegeti határait.

2014 augusztusában Jónás Vera belevágott álmai projektjébe, hisz végre elérkezett az idő a Street Studio Hungary ötletének megvalósításához. Az úgynevezett ‘utcai stúdió’ kezdeményezéssel Vera az “One Beat” programnak köszönhetően találkozott.

Résztvevője volt a Street Studio-nak Amerikában és Svájcban egyaránt, majd elhatározta, Magyarország utcáira is elhozza a modellt.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A jegyek megvásárolhatók a www.zsidokulturalisfesztival.hu-n, és Ticket Express jegyirodáiban és az Eventim hálózatán.

A Ticket Express jegyirodák elérhetősége:  www.tex.hu  | Telefonos ügyfélszolgálat: +36 30 505 0666

A Zsidó Kulturális Fesztivál jegyirodája a Dohány utcai zsinagóga főbejárata előtt, a Herzl téren vasárnaptól-csütörtökig 10:00 és 20:00, pénteken 10:00 és 16:30 között tart nyitva.

A Program helyszíne › Rumbach S. utcai Zsinagóga

Budapest, Rumbach Sebestyén u. 11-13, 1074

A Zsinagóga bemutatása

RUMBACH S. UTCAI ZSINAGÓGA
A gyönyörű Rumbach zsinagóga 1869 és 1872 között épült közadakozásból, tervezője az osztrák Otto Wagner, aki a bécsi szecesszió vezető alakja volt. Az épület a második világháború óta romos, 1959 óta nem használják vallási célokra, 1979-ben a teteje is beszakadt. Az 1980-as években az Alba Regia Állami Építőipari Vállalat vásárolta meg a hitközségtől. Az 1990-es években állagmegőrző munkákat hajtottak végre rajta, a felújítást azonban nem fejezték be. Az Alba Regia 1992-ben csődbe ment, majd az Állami Vagyonügynökség tulajdonába került. 2006-ban kapta vissza a Budapesti Zsidó Hitközség.

Programajánló a mai napra