Programleírás

Hollywood Anno: zene és film, csillagok a színpadon

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében Budapest legszebb mozija, az Uránia Nemzeti Filmszínház újra hangversenyteremé változik, hogy színpadán Korcsolán Orsolya nemzetközi hírű hegedűművész Hollywood egykori csillogását idézze meg a közönségnek, a filmvászonról Charlie Chaplin, Ben Hur, Errol Flynn vagy a Hegedüs a háztetőn közreműködésével. Korcsolán Orsolya partnere ezúttal Lajkó István Junior Príma díjas zongoraművész.

A művésznő idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál kertében ugyancsak az Urániában mutatta be óriási sikerrel Budapesten először, legutóbbi, a Deutsche Grammophon lemezkiadó által megjelentetett albumának anyagát, Kuti Sándor, a Holokausztban elpusztított zeneszerző kamarazenei műveit. Korcsolán Orsolya ezúttal is rendhagyó produkcióval lép a közönség elé a fesztivál keretében.

A Hollywood Anno filmrészletek, fényképek és vallomások segítségével kelti életre Darius Milhaud, Hans Eisler, Erich Zeisl, az Oscar-díjas Erich Korngold és Rózsa Miklós csodálatos kompozícióit.

A képek minőségére Hollywood a garancia, a zenei produkcióra pedig maga a Bécsben élő, nemzetközi hírű hegedűművész Korcsolán Orsolya, aki New York-i debütálása óta járja a világ koncerttermeit és mutatja be a publikumnak a klasszikus hegedűrepertoár mellett az üldözött és az elnémított zeneszerzők munkásságát.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Zsidó Kulturális Fesztivál közös produkciója.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.
Megosztás