Bródy János a Dohány utcai zsinagógában: tessenek igyekezni!

Habár még három hét van hátra a Zsidó Kulturális Fesztivál kezdetéig, már most úgy tűnik, hogy Bródy János koncertje is telt házas lesz. Ha nem akarnak lemaradni a kivételes eseményről, akkor érdemes minél hamarabb megvenni a jegyeket. Mi szóltunk előre!

A Zsidó Kulturális Fesztiválon nemzedékének bálványa, Bródy János énekes, dalszerző, az egykori Illés együttes tagja is föllép szeptember 2-án, hétfő este a Dohány utcai zsinagógában. Nincs ebben az országban olyan zenerajongó, aki ne ismerné, hiszen egyes dalai nemhogy slágerekké váltak, de sorai szállóigék lettek. S habár már az 1960-as évek óta színpadon áll, új és új generációk kerülnek a hatása alá – elegendő, ha csak megemlítjük az István, a király című rockoperát, amelynek dalszövegeit – Boldizsár Miklós egyik drámája nyomán – Bródy János írta. Ami egyben azt jelenti: azok a fiatal és egyre fiatalabb generációk, amelyek az István, a király hallgatásán nőttek föl, többek között az ő szövegein keresztül szembesültek a magyarság, a nemzeti hovatartozás, az istenhit alapkérdéseivel, nem beszélve a hosszú távú, történelmi léptékekben való gondolkodás és az egyéni, napi érdekek összeütközésével.

Igaz, Bródy János már régen nem csak az Illés zenekarral és a nevezetes rockoperával azonosítható, hiszen komoly szólókarriert tudhat maga mögött. S hogy mit várhatunk tőle a Zsidó Kulturális Fesztiválon?

Azt, amit megszokhattunk tőle és megszerettünk benne az elmúlt évtizedekben. Ezen a két órás estén Bródy János ismét megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, szabadságról, magánéletről és köztársaságról. Új összeállítású zenekara Kirschner Péter vezetésével országszerte elnyeri a közönség elismerését, és előre kijelenthetjük: ez így lesz most is. De siessenek a jegyvásárlással, ha nem akarnak lemaradni róla, hiszen az adatokból már látszik: Bródy koncertje is telt házas lesz, márpedig a Dohány utcai zsinagóga befogadóképessége háromezer ember.

Legyenek a háromezer között!