„Ez legyen az év legkúlabb programja!”

Országszerte ismert sztárok, számos fellépő művész jelenlétében tartották meg a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját ma az erzsébetvárosi Wesselényi 17-ben működő ERöMŰVHÁZ kulturális központban. A Mazsihiszt dr. Kunos Péter ügyvezető, a BZSH-t Mester Tamás elnök, míg a VII. kerületet Vattamány Zsolt polgármester képviselte.

Az idei Zsidó Kulturális Fesztivál szervezésekor is, akár az előző években, az igényesség és a magas színvonal kettős jelszava vezetett minket. Ugyanakkor szerencsések is vagyunk, hiszen a kortárs zenei élet zenei kiválóságai fogadták el meghívásunkat nem csak a fesztiválra, de a mai sajtótájékoztatóra is – e szavakkal nyitotta Farkasházi Réka ma az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZ-ban azt a sajtótájékoztatót, amelynek résztvevői a 22. Zsidó Kulturális Fesztivállal kapcsolatos tudnivalókat osztották meg a sajtó képviselőivel.

Mint Farkasházi Réka elöljáróban elmondta: az idén szeptember 1. és 9. között zajló programsorozaton a magyarországi zsidóság életének olyan kitüntetett helyszíneire várják a közönséget, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint ház, valamint a Wesselényi 17 és a Budapest Music Center (BMC).

Vattamány Zsolt polgármester beszédében azt mondta: megtiszteltetés öröm a VII. kerület számára, hogy idén az erzsébetvárosi ERöMŰVHÁZ is bekerült a zsidó fesztivál helyszínei közé. Mint fogalmazott, az ilyen kulturális rendezvények lehetővé teszik, hogy közösségeink összekovácsolódjanak, továbbá mindegyikünk életét gazdagabbá teszik, hiszen a kultúra nem csak tudást hordoz, de össze is kötik a társadalmat. Vattamány Zsolt hozzátette: remélik, hogy a megújult Wesselényi 17-tel hozzá tudnak járulni a rendezvénysorozat sikeréhez.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) nevében Mester Tamás elnök beszélt, aki azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt századokban a zsidóság és a magyarság összefonódott a társadalom minden szegmensében. Mint mondta, a fesztivál közönsége sokszínű kavalkádra, izgalmas programokra számíthat, majd így fogalmazott: „a fiatalok szavajárását idézve hadd kívánjam azt, hogy ez legyen az év legkúlabb programja”.

A fellépő művészek közül jelen volt a tájékoztatón Balázs Fecó énekes-dalszerző, Bauer Andrea énekes, Illényi Katica hegedűművész, Jávori Ferenc Fegya zongoraművész, énekes, dalszerző, Kollár Péter Erik, a Monarchia Operett színházi társulat művészeti vezetője, Korcsolán Orsolya hegedűművész, Malek Andrea énekes és Jáger Bandi zongoraművész, Masa Tamás és Pajor Tamás, Rák Kati színművész és Czető Bernát László író, Szirtes Edina Mókus énekesnő, a Vujicsics együttes és a Söndörgő együttes képviselői, valamint Zsoldos Gábor és Tereh István, akik pár mondatban ismertették, hogy milyen produkcióval készülnek az idei Zsidó Kulturális Fesztiválra.

KÉPEK