Esther & Juan – A Duo Libera ünnepi koncertje a Rumbach Zsinagógában

A kontinensek között átívelő, „művészeti légihídon” született zenei kapcsolat gyümölcse az az újabb csodálatos, az őszi zsidó ünnepekre összeállított repertoár, amit a Rumbach Zsinagóga közönsége elé lépő Ádám Eszter operaénekes és Juan Pablo Esmok Lew argentin gitárművész előadásában hallhatunk 2023. augusztus 27-én, vasárnap este 7 órakor.

Eszter és Juan tavaly alapította meg a „Duo Libera” együttest és azóta a Sony gondozásában a negyedik nagylemezük jelent meg, melyből az augusztusi magyarországi koncertjeiken és a turnét záró Rumbach utcai koncerten mutatják be a legnépszerűbb darabokat.

Mostani koncertjükön vendégművészként közreműködik Konkoly-Thege Réka fuvolaművész és Horváth Elizabet hegedűművész.

Ádám Eszter operaénekes a Jeruzsálemi Zeneakadémián végzett énekművész és tanár szakokon. Tízéves kora óta szólóénekesként lép fel a capella, kamarazenei és zenekari kísérettel, Izraelben, Magyarországon és több más országban is számos nagy sikerű szólókoncertet adott. Komoly eredményeket ért el nemzetközi versenyeken, tizenkét nyelven énekel és kilenc nyelven beszél. Megtisztelő volt számára, hogy a Maccabia játékok budapesti megnyitóján ő énekelhette a magyar és az izraeli himnuszt. Koncertet adott a Magyar Rádió Márványtermében is, amit a Bartók Rádió közvetített, több alkalommal lépett föl tízezrek előtt, és kétszer már a Zsidó Kulturális Fesztivál fellépői között is üdvözölhettük.

Juan Pablo Esmok Lew zeneszerző és gitárművész a Manuel de Falla Zeneakadémián szerezte gitárművész és tanár diplomáját. 2010 óta koncertezik szólistaként és föllép különböző együttesek kíséretében is. Saját szerzeményeiből két albuma jelent meg: a „Significativo” (2020) és a „Donde quiera que estés” (2021), s mindkettő nagy sikert aratott. Minden évben meghívást kap a legnagyobb gitárfesztiválokra. Nagy hangsúlyt helyez a zenei oktatásra, ezért nyári táborokat szervez gyerekeknek, fiataloknak, és mindezek mellett Buenos Airesben a Zeneművészeti Egyetem tanára.

JEGYÁR 2000 forint
JEGYVÁSÁRLÁS

– Helyfoglalás érkezési sorrendben.
– A zsinagógában a férfiak számára kipa vagy egyéb fejfedő viselése szükséges.