Irodalmi estek kicsiknek, nagyoknak zenével és főzéssel a Zsidó Kulturális Fesztiválon

Az eddigi Zsidó Kulturális Fesztiválokhoz képest fontos újdonság, hogy az idei rendezvénysorozaton irodalmi programokat is szervezünk sok-sok zenével és sok-sok főzéssel egybekötve kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Bálint Házban rendezett ingyenes rendezvényeken velünk lesz Darvasi László író, Hidas Judit író, Király Kinga Júlia író, Kárász Eszter énekesnő, Klein Judit énekesnő, Rubin Eszter író és Teszter Nelli zongoraművész. Mindenkit szeretettel várunk, s ne feledjék: nemcsak a zene, de az irodalom és a főzés is életörömre hangol!

Minizsinizsúr: Zenés irodalmi mesedélután gyerekeknek

A Zsidó Kulturális Fesztivál kísérő rendezvényeként zenés irodalmi mesedélutánra hívjuk a kicsiket és szüleiket a Bálint Házba, ahol Klein Judit énekesnő és Teszter Nelli zongoraművész szórakoztatja őket, továbbá találkozhatnak a Trapiti című, nagy sikerű meseregény szerzőjével, Darvasi Lászlóval. Az író meséje a szeretet és a „trapitizés” erejéről szól, főhőse, Trapiti pedig egy fura kis manócska, aki azért bukkan fel Kavicsváron, hogy segítséget kérjen Bánatos Olivértől, a magányos és szomorkás festőtől. Trapiti megálmodójával, Darvasi László íróval Kácsor Zsolt beszélget, majd a szerző felolvas a könyvéből, amelyet dedikál is a kicsiknek. Jó szórakozást a Minizsinizsúron!

Helyszín: Bálint Ház (Budapest VI. kerület, Révay utca 16.)
Dátum: 2022. szeptember 6. (kedd) délután 5 óra
A PROGRAMON A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
JELENTKEZÉS

 

Főzzünk együtt Rubin Eszterrel, Király Kinga Júliával és Hidas Judittal

Három írónő, akik nem gondolják, hogy a nőknek a konyhában a helyük, mégis szeretnek főzni. Az egyik magas szinten műveli a konyhaművészetet, a másik a holokauszt-kutatásai során gyűjtött recepteket, a harmadik pedig egyszerűen szeret nagy vendégségeket rendezni. Most pedig egy különleges estre készülnek, ahol a közönséggel együtt készítenek hagyományos zsidó barcheszt és egy olasz cukkini specialitást. És miközben örömre hangolnak a gasztronómiával, beszélnek majd írásról, történelmi, társadalmi és egyéni traumákról, és arról, hogy a főzés és a finom ízek vigaszt jelentenek-e a nehéz élethelyzetekben.

Helyszín: Bálint Ház (Budapest VI. kerület, Révay utca 16.)
Dátum: 2022. szeptember 7. (szerda) délután 5 óra
A PROGRAMON A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
JELENTKEZÉS

 

Kárász Eszter-Hidas Judit: Diéta forte – zenés irodalmi est

Egy fiatal lány, aki a fogorvosi székben talál rá a boldogságra. Egy súlyproblémákkal küszködő háziasszony, aki sajátos távmunkával keresi a kenyerét. Egy anya, aki otthagyja az autópálya szélén a gyerekét. Egy öregedő nő, aki meglepő dolgokat művel az uszoda öltözőjében, csak hogy megfiatalodjon. És egy sikeres nagymama, aki otthon olyan elveszett, hogy még a sót sem találja meg a lánya konyhaszekrényében. Hidas Judit író és Kárász Eszter énekes irodalmi estje anyaságról, munkáról, szeretetről, elválásról, az idő múlásáról, zenével, felolvasásokkal és a két alkotó személyes párbeszédével.

Helyszín: Bálint Ház (Budapest VI. kerület, Révay utca 16.)
Dátum: 2022. szeptember 8. (csütörtök) délután 5 óra
A PROGRAMON A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!
JELENTKEZÉS


A programokra a regisztráció visszaigazolás után érvényes és a jelentkezés sorrendjében történik.